Učitavanje...

Vesti Udruženja žena Omoljčanke

www.omoljcanke.com

Udruženje žena "Omoljčanke" tradicionalno organizuje bazar rukotvorina u čast obeležavanja Osmog marta.

Ovogodišnji Osmomartovski bazar će se održati u prostorijama našeg udruženja u Omoljici od 6. do 8. marta, svakog dana u periodu od 8 do 18 sati.

I ove godine donosimo obilje noviteta i pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i podrže rad naših članica koje svojim trudom i talentom čine ovaj svet lepšim i bogatijim.

Osmi mart nije samo dan u kojem se daruju pokloni, cveće i čestitke, to je i dan koji slavi žene i njihovu neprestanu borbu za pravedniji položaj i jednakost u društvu.

Kroz naše inicijative i projekte aktivno podržavamo ideju unapređenja položaja žena u društvu, težimo stvaranju okoline u kojoj će žene imati jednake šanse i mogućnosti za razvoj i napredak, i borimo se da osnažimo svaku ženu i omogućimo joj razvijanje veština i dostizanje ciljeva.


Vaša podrška izuzetno je značajna za nastavak sprovođenja naših ideja.

Vidimo se na Osmomartovskom bazaru!


"PRONAĐI LJUBAV U SVAKOM POKLONU"

Svi hrišćani danas slave zaštitnike iskrene ljubavi.

Bilo da obeležavate Svetog Trifuna ili Svetog Valentina, svratite do našeg udruženja i potražite jedinstvene poklone koje su za Vas pripremile naše kreativne članice.

Prostorije udruženja biće otvoren tokom celog dana.


U periodu od 26. januara do 26. marta vršimo upis novih članica s ciljem jačanja ženske snage posvećene očuvanju starih zanata i tradicionalnih tehnika izrade rukotvorina.

OTVARAMO VRATA ZA:
ŽENE SA ISKUSTVOM:
Pozivamo žene sa veštinama u pletenju, heklanju, vezenju, tkanju, šivenju i krojenju da podele svoja znanja i iskustva, steknu nova i ekonomski se osnaže.

ŽENE KOJE ŽELE DA UČE:
Ako nemate iskustva, ali posedujete snažnu volju i želju za učenjem i usavršavanjem, dobrodošle ste da istražujete svet rukotvorina sa nama, steknete nova znanja i date svoj doprinos očuvanju starih zanata.

OSETLJIVE KATEGORIJE ŽENA KOJE IMAJU OTEŽAN PRISTUP KA TRŽIŠTU RADA:
Naša zajednica je inkluzivna i zato pružamo podršku, zajedništvo i osnaživanje ženama sa invaliditetom, ženama iz romske zajednice, ženama žrtvama fizičkog i ekonomskog nasilja, samohranim majkama, ženama iz manjinskih zajednica kroz učenje zanata i praktične savete vezane za plasiranje proizvoda na tržište.

ŠTA NUDIMO:
POVEŽITE SE SA SLIČNIMA:
Postanite deo zajednice koja deli istu strast i entuzijazam prema očuvanju starih zanata i tradicionalnih tehnika izrade rukotvorina. Povežite se sa ženama koje vas inspirišu i podržavaju.
RAZVIJAJTE SVOJ TALENAT:
Nezavisno od nivoa iskustva, nudimo priliku za usavršavanje veština i otkrivanje novih talenata. Učenje i rast su sastavni deo naše svakodnevice.
SLAVITE RAZNOLIKOST:
Upoznajte žene iz različitih životnih sfera, delite priče, i stvarajte mostove među različitim kulturama. Naša zajednica je mesto gde se raznolikost podržava.
PODRŠKA I SOLIDARNOST:
Pružamo sigurno okruženje za sve žene, bilo da su prošle kroz teškoće ili traže podršku. Ovde smo jedna za drugu, gradeći snažne veze koje traju.
DOPRINOSITE KULTURNOJ BAŠTINI:
Članstvom doprinosite očuvanju starih zanata i tradicionalnih tehnika. Vaš doprinos je deo šire priče koja prenosi nasleđe na buduće generacije.
OSNAŽITE SEBE:
Osim sticanja veština, zajedno radimo na jačanju samopouzdanja i ličnog rasta. Zaslužujete najbolje!
RADUJTE SE DRUŽENJU:
Osim rada na projektima, organizujemo različite događaje, radionice i druženja i stvaramo lepe i nezaboravne zajedničke trenutke.

KAKO SE PRIJAVITI:
Prijave za članstvo vrše se na sledeće načine:
SLANJEM MEJLA NA ADRESU: oljcanke@gmail.com
Molimo vas da u mejlu navedete svoje ime, prezime i kontakt broj telefona.
POZIVOM NA BROJ TELEFONA: 060/3002011
Prijavite se jednostavno telefonom, ostavljajući svoje ime, prezime i kontakt broj.

ŠTA DALJE?
Nakon što prođemo kroz prijave, svaka žena će biti pozvana na razgovor u prostorije našeg udruženja gde će dobiti sve detaljnije informacije i priliku da postavi sva željena pitanja.

UDRUŽIMO VEŠTINE, STVARAJMO ZAJEDNO!


Gostovale smo na Radio Pančevu kod divne Vesne i razgovarale o običajima koji se praktikuju trećeg dana Božića, pripremi Vojvođanske česnice, našoj Radionici veza i tkanja koja je u toku i održanom Božićnom bazaru u Omoljici.

Hvala na poverenju.


Udruženje žena "Omoljčanke" i ove godine tradicionalno organizuje Božićni bazar rukotvorina koji će se održati od 2. do 6. januara od 8 do 20 sati u prostorijama udruženja koje se nalaze u okviru Doma kulture "Vuk Karadžić" u Omoljici.

Posetioci će biti u prilici da vide i kupe jedinstvene domaće rukotvorine; od unikatnih božićnih ukrasa, ručno izrađenih suvenira, heklanih radova, ukusnih domaćih delišesa, organskih igračaka, do toplih pletenina i prirodne kozmetike, ova manifestacija slavi veštine naših članica i jača duh zajednice, stvarajući prostor u kojem se tradicija susreće sa kreativnim izrazom.

Pridružite nam se na Božićnom bazaru rukotvorina i podržite rad naših umetnica.

Dobrodošli!

U sklopu projekta "Znanje nasleđeno, snaga izgrađena", Udruženje žena "Omoljčanke" sa ponosom najavljuje Radionicu ručnog veza i tkanja koja će se održati tokom decembra i januara meseca, uz podršku Zavoda za ravnopravnost polova.

Ova besplatna radionica namenjena je svim ženama koje dele ljubav prema tradicionalnim zanatima i žele da nauče osnove veza i tkanja.
Uz to, polaznicima ove radionice pružamo priliku za sticanje novih znanja iz oblasti digitalnog marketinga i preduzetništva, koje će im pomoći u procesu razvoja ideja, proizvoda i sopstvenog posla.

Šta možete očekivati:
1. Savladaćete osnove veza i ručnog tkanja uz stručno vođstvo iskusnih, sertifikovanih mentorki.
2. Razvijaćete veštine koje će oživeti tradicionalne tehnike na moderan način.
3. Upoznaćete se sa digitalnim marketingom i preduzetništvom kroz interaktivne radionice i startap vikend.
4. Delićete iskustva i stvoriti zajednicu sa istomišljenicima.

PRIJAVITE SE DO 10. DECEMBRA NA SLEDEĆE NAČINE:
Slanje maila sa imenom, prezimenom i brojem telefona na:
uzomoljcanke@gmail.com

Pozivom na brojeve:
060/300-20-11 066/618-84-40

BROJ MESTA JE OGRANIČEN

Očekujemo Vas s radošću i entuzijazmom!

UDRUŽENJE ŽENA OMOLJČANKE, Trg Svetog Save 1, 26230 Omoljica, Srbija, +381(0)60 300 20 11, +381(0)66 618 84 40, uzomoljcanke@gmail.com, www.omoljcanke.com